Taborová gastronomie

Každý rok sklízíme pochvalu za naši kuchyni, a to nejen na kvalitu, ale i kvantitu (možnost přídavků neomezujeme). Protože jde o tábor mezinárodní, střídáme různé druhy kuchyní, takže kromě klasické české kuchyně (kdy ochutnáte nejen naše výborné domácí knedlíky, ale i další speciality) dále vaříme německou (například variace na německé klobásy), italskou (lassagne, špagety), ruskou (boršč, bliny), maďarskou (maso na paprice, langoš, lečo), rakouskou (Vídeňský řízek nebo štrúdl) a francouzskou (smažený sýr Brie).

Záležet si dáváme na přípravě sladkých pokrmů a desertů. Myslíme si, že zdravější než umělé sušenky a sladkosti jsou domácí pečené buchty a koláče. Pečeme si sami a využíváme sezónní ovoce, takže v koláčích najdete meruňky, broskve, borůvky, jahody apod.